OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1938 yılında beş sınıflı ilkokul olarak açılmış olup 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılına kadar bu şekilde devam etmiştir.  1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında İlk ve Orta öğretimin kesintisiz sekiz yıla çıkarılmasından dolayı bu Eğitim-Öğretim yılından itibaren sekiz yıllık ilkoğretim okulu olarak devam etöiştir.
          2000 Yılı Şubat ayında  Okulumuza ait ek bina yapılmasından dolayı bu tarihten itibaren iki bina birlikte hizmet verilmektedir.    2000 yılında inşaatı tamamlanan Pansiyonunda okulumuza bağlanmasından sonra  "Atatürk Pansiyonlu İlk ve Orta Okulu" adını almıştır. En son değişiklikle  okulumuzun adı resmi olarak 01/09/2006 tarihinden itibaren Atatürk Yatılı İlk ve Orta Bölge Okulu olarak değişmiştir. Pansiyon 06.11.2000 tarihinde resmi olarak hizmete açılmıştır. Ancak 2008 Aralık ayında Türk Telekom Y.İ.B.O' nun açılmasıyla taşımalı ve pansiyonlu öğrencilerimiz bu yeni okula aktarılmış ve okulumuzun pansiyonu kapatılmıştır. Okulumuzun adı da Atatürk İlk ve Orta Okulu olarak değiştirilmiştir.